Каталог Бойни изкуства

Добавете Вашия клуб в Каталога за бойни изкуства, като попълните формата. За повече информация, моля свържете се с нас.

Какво е това дистанция в боя?

  Какво е дистанция в боя? Дистанция е разстоянието от вас до вашия противник. Да но какво всъщност означава това? Дистанцията между вас и вашия противник се опраделя от това дали той или Вие можете да нанесете качествен удар.

Прочети още: Какво е това дистанция в боя?

Винг Тчун Юнивърс - Летен тренировъчен лагер, България, 19-21 юли 2013

Винг Тчун Юнивърс - Летен тренировъчен лагер, България, 19-21 юли 2013От 19 до 21 юли в Бургас в парк "Росенец" Винг Тчун Юнивърс - България организира летен тренировъчен лагер с ГМ Алфред Йоханес Нойдорфер и Си-Мо Роза Феранте-Банера. На фона на красивата морска гледка предлагана от вила „Св. Анастасия” участниците за пореден път отработиха принципите и движенията от ВТЮ. 
ГМ Йоханес започна със Самостоятелните движения - „9-те пътя (СНТ)” и различните начини за изпълнение, след което премина към концепцията за ритниците във ВТЮ, обединеността на тялото, четирите основни защитни движения, техните вариации отработени в различни дистанции. В тренировките беше включена и работата с оръжия, където ГМ Йоханес наблегна на това, че оръжието в един момент трябва да се превърне в част от тялото и да се свържи с нервната система на трениращия. 

Прочети още: Винг Тчун Юнивърс - Летен тренировъчен лагер, България, 19-21 юли 2013

Влияе ли тренировката на вените

Влияе ли тренировката на венитеФизическата активност влияе положително върху организма на всеки човек, подобрява обмяната на веществата и се отразява добре върху външния вид. Но при определени проблеми със здравето трябва внимателно да се подбират спортовете. Ако страдате от проблеми с вените, трябва да се консултирате преди всичко със специалист. Във фитнеса е много важно да изберете упражнения, които няма да ви навредят повече, отколкото ще имат положителен ефект. Самостоятелната оценка на възможностите ви може да не съответства на действителността. 

Може да се увлечете и да изберете прекалено натоварващи или прекалено интензивни упражнения, само защото искате да отслабнете по-бързо или да се превърнете в грамада от мускули.

Прочети още: Влияе ли тренировката на вените

8 Мита за Вашата тренировка

8 Мита за тренировкаСъществуват множество грешни схващания и митове за тренировка, които понякога ни пречат да направим първата крачка към по-активен начин живот. Някои от тях са свързани с предубеждения, други са масово наложени схващания, а трети са свързани с липса на достатъчно информация. За да можем да направим правилния избор, който е добър за нас и нашето здраве, е добре да бъдем добре информирани и да се предпазим от някои грешни разбирания за най-естественото нещо за нашето тялото - тренировката

Прочети още: 8 Мита за Вашата тренировка

Вие сте тук:Начало Arrow Статии Arrow Тренировки и упражнения