Каталог Бойни изкуства

Добавете Вашия клуб в Каталога за бойни изкуства, като попълните формата. За повече информация, моля свържете се с нас.

Гичин Фунакоши

Гичин Фунакоши 1Гичин Фунакоши е майстор по Бойни Изкуства, който популяризира и разпространява карате.

Гичин Фунакоши е роден през 1868г. в гр. Шури, о. Окинава. Той израства в скромно семейство, бил болнаво и слабо дете. В училище са запознава със сина на известния карате майстор Ясутсуне Азато, който става негов учител. Когато завършва образованието си започва работа като преподавател в начално училище, на 33г, започва дапреподава и карате. Майстор Фунакоши се е интересувал и от поезия и литература, пишел е стихове. През май на 1922г. той представя карате в Токио и така започва популяризирането му. Той се стремял да покаже на света красотата на карате, неговата духовност.

Отдавал голямо значение на закаляването на всяка част от тялото. Дори на преклонна възраст той демонстрирал завидно здраве. Въпреки невероятната си техника и добро физическо състояние, майсторът не одобрявал боя. Той намирал повече чест в това да избегнеш схвтка, отколкото да я спечелиш.

Гичин Фунакоши бил известен като мил и добър човек, който не се хвалел с уменията си. Скромността за него била част от Пътя. Майстор Фунакоши умира през 1957г. на 89г. възраст.

Знанието е сила!

Прочетете още за

20-те ръководни принципа на карате от майстор ГичинФунакоши