Каталог Бойни изкуства

Добавете Вашия клуб в Каталога за бойни изкуства, като попълните формата. За повече информация, моля свържете се с нас.

Гръцката федерация по бокс разкри скандал с фалшиви дипломи от България

Гръцката федерация по бокс разкри скандал с фалшиви дипломи от БългарияГръцката федерация по бокс разкри скандал с фалшиви дипломи от България, съобщава БНР. Девет треньори са работели от години с фалшифицирани дипломи от Висшата спортна академия в София (НСА). В момента прокуратурата разследва и длъжностните лица, които умишлено са назначавали треньорите без необходимата от закона легализация на дипломите. Разкритията по скандала започват с това, че треньорите по бокс правят впечатление с много слаби познания в областта на спорта въпреки представените от тях дипломи с печати от Висшата спортна академия в София, която се счита за едно от най-престижните спортни висши училища в Европа.

Гръцките медии публикуваха официалния отговор на Ректора на академията в София, който потвърждава, че посочените лица никога не са били студенти в Националната спортна академия "Васил Левски". Прокуратурата е сезирана за случая, която ще търси отговорност не само от лицата с фалшиви дипломи, но и от Гръцката спортна федерация. Съгласно закона е необходимо легализация на всички дипломи, получени в чужбина. Треньорите са назначавани за работа дори с деца, което още повече утежнява престъплението.

В спортните среди се коментира, че фалшификаторите умишлено са искали дипломите им да са от София поради известните традиции и авторитет на България в областта на бокса. Разследват се от компетентните органи и всички отговорни лица, които не са извършили проверка на дипломите, предполага се, че е умишлено, преди да допуснат треньорите да работят в различни спортни дружества.  

Вие сте тук:Начало Arrow Новини Arrow Гръцката федерация по бокс разкри скандал с фалшиви дипломи от България